Skip Navigation Links

Seneste nyheder

Youtube video Facebook

Aqua Jogging:

 

Aquajogging er moderne motion for mennesker i alle aldre.

Uanset hvad formålet er - fitness - optræning efter idrætsskader - rygproblemer - overflødige kilo - eller motion på en hyggelig måde, så er det hele indeholdt i Aquajogging !

Aquajogging er træning på dybt vand, og det væsentlige ved træningen er, at når tyngdekraften frigøres i vandet, belastes udøverens led kun med 10-25% af den belastning, leddene udsættes for på landjorden. Samtidig med at øvelserne på den ene side kræver større muskelkraft på grund af vandets modstand, dæmpes de enkelte bevægelser også af vandet, så skader undgås.

Til livlig musik - iført et aqua-bælte, som støtter ryggen og sikrer stabiliteten i vandet - kan man frit bevæge hele kroppen og alle led.  Glæd dig ! Redskaber af forskellig art indgår i træningen - f.eks. håndvægte og skum-slanger.

Allerede efter få lektioner med Aquajogging kan resultatet mærkes: Muskelkraften er forøget, kroppens fornemmelse for balance er skærpet, konditionen er blevet forbedret - alt dette betyder større velvære. Der er sat ekstra fokus på øvelser, der styrker lår - mave, ryg og bækkenbund.

Gravide

For de gravide er aqua-jogging en ideel måde at dyrke motion på, da maven hen ad vejen bliver meget tung at bære. Vandet overtager nemlig en stor del af vægten, så kroppen kan bevæge sig meget friere end på landjorden.
Kvinderne i dag er alle godt klar over at ammestuehistorier om, at som gravid er det bedst at lægge sig på sofaen og slappe af, for længst er afvist af sundhedssektoren. Forskning viser også, at gravide, der er i god fysisk form, kommer nemmere igennem fødslen.

Genoptræning

 Aquajogging er velegnet til genoptræning

Aquajogging henvender sig til alle, også til dem med nedsat bevægelses frihed (Fx. ryg problemer. knogle og knogleskørhed, muskellidelser), overvægtige, ældre og mennesker med svag lungefunktion.
Veltrænede atleter, løbere og dansere med skader kan bruge aquajogging som træning for at bevare konditionen og muskelstyrken. I kampen mod overflødige kilo kan aquajogging også være en hjælp, da det øger forbrændingen, giver slankere lår, fastere bagdel og desuden et stærkere hjerte. 


Banner